Ψυχή του είναι ο Nτανιέλε Μέντρι, ένας καθαρόαιμος Ιταλός, 35άρης, από το Bertinoro, της Εμίλια Ρομάνια. Oι γονείς του Μάσιμο είχαν ένα μικρό μαγαζάκι στο Bertinoro, όπου έφτιαχναν και παγωτό όταν ο ίδιος και ο αδελφός του ήταν μικροί. Το μαγαζάκι έκλεισε αλλα η τέχνη παρέμεινε...

Ο Nτανιέλε περιπλανήθηκε στην Ιταλία και την Ευρώπη, και πριν από επτά χρόνια κατέληξε στη Σύρο. Αγάπησε το νησί και αμέσως διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καλο παγωτό. Παράγγειλε μια σούπερ μηχανή στην Capriggiani, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγωτομηχανών, έκλεισε συμφωνία με την ντόπια συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία (ΒΙΟΣΥΡ) και... the rest is history.

Σήμερα ο συμπαθέστατος Ντανιέλε, φανατικός οπαδός της Ιντερ και θαυμαστής/γνώστης της «άγριας» ιταλικής σκηνής των κόμικς (περιοδικό Frigidaire, 1970-1980), έχει σήμα του τον «κακό» Τζανάρντι του αξέχαστου σχεδιαστή Andrea Pazienza, και παράγει καθημερινά 80-90 κιλά παγωτό που καταναλώνεται αυθημερόν. Βγάζει 22 είδη/γεύσεις, όλα υπέροχα.

Ο γράφων είναι πολύ «δύστροπος» με το παγωτό (στην Αθήνα τρώει μόνο φράουλα και παρφέ Ασημακόπουλου, στη Χ. Τρικούπη). Δοκίμασε λοιπόν λεμόνι και καρπούζι και τρελάθηκε... Ο ίδιος ο Μάσιμο θεωρεί σούπερ τσάμπιον το γιαούρτι του. Το δοκίμασα κι αυτό: έχει δίκιο... Ποιο να μην αναφέρεις όμως; Τη στρατσατέλα, την κρέμα κεράσι, την κρέμα με νουγκά, την βανίλια, το αυτοκρατορικό σύκο (!), τη Μάλαγκα (κρέμα με σταφίδες και ρούμι), το πεπόνι; Όλα είναι υπέροχα.

Το μυστικό του; «Το καλό γάλα...» λέει ο ίδιος. Ολα τα υπολοιπα υλικά έρχονται από την Ιταλία.

Λεπτομέρεια: Η δουλειά ανέβηκε κατακόρυφα όταν άνοιξε στη Σύρο μαγαζί της Δωδώνης!

Μουσική: Μanu Chao, ethnic.

Σερβίς: αυτοεξυπηρέτηση, και κατόπιν στα τραπεζάκια έξω.

Ντεκόρ: σημαία PACE.

Άλλα: Πολύ καλό εσπρέσο.

Βαθμολογία: Όσοι ξέρουν από παγωτό στην Αθήνα κι έχουν επισκεφθεί το Daidadi, ας το βαθμολογήσουν συγκριτικά....

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Στου Ψυρρή On-line

Ξερει κανεις που ειναι του Ψυρρή (ο Ψυρρής; η πλατεια του Ψυρρη; ουτε να το πω δεν ξερω). Του Ψυρρη; Διαβαστε ... Ειδα με φρικη πως υπαρχει site που εξηγει στον ψαγμενο Αθηναιο που ξερει να τρωει και...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Barcelona

Μετά από πρόσφατη επίσκεψη στην Βαρκελώνη, έχω να προτείνω δύο εστιατόρια τα οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και τα δύο είναι μη-τουριστικά, οι πελάτες είναι κυρίως ντόπιοι, οι τιμές τείνουν προς το άνω...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Φαγάδικα των διακοπών: Πήλιο και Μετέωρα

Στο Πήλιο, και συγκεκριμένα στις Πινακάτες που έμεινα, συνιστώ ανεπιφύλακτα την ταβέρνα-τσιπουράδικο Οινοσύφιλος (μη με ρωτάτε τι σημαίνει, κι εγώ ο ίδιος απορώ). Ο ιδιοκτήτης τοπικής καταγωγής είχε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ