ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΑΦΡΟΓΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

 

Πολύ συχνά, όταν ετοιμάζουμε αφρόγαλα στη μηχανή εσπρέσσο, μας "κόβει" επειδή ως γνωστόν το γάλα ζεσταίνεται πολύ. Για να το αποφύγετε αυτό, αν το μηχάνημα σας δίνει μεγάλη θερμοκρασία στο γάλα, βάλτε μέσα στην κανάτα με το γάλα 1 παγάκι και χτυπήστε το στο μηχάνημα. Το κολπάκι αυτό μου το έμαθε ένας μπαρμαν στο εξωτερικό και είναι άκρως αποτελεσματικό! Καλή επιτυχία.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Μικρά μυστικά για τα όσπρια

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Φρέσκα αυγά ή ψέμα;

Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών

Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ