ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑ Η ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ

 

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 2 γλώσσες (ψάρι)
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • 1 πατάτα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 10 γραμ. πράσο ή κρεμμύδι
  • 100 γραμ. μαρούλι
  • 50 γραμ. καρότα
  • 3 φύλλα λάχανο
  • 50 γραμ. σπανάκι
  • ¼ ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • 50 γραμ. μαύρη τρούφα ή φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Καθαρίζουμε την πατάτα και τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε τα λαχανικά από το σκεύος αλλά αφήνουμε τα υγρά, τοποθετούμε τις γλώσσες (χωρίς το δέρμα τους) προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά γυρίζοντας μία φορά.
  • Ξαναρίχνουμε τα λαχανικά στο σκεύος, προσθέτουμε λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά με τριμμένη μαύρη τρούφα ή με μανιτάρια πορτσίνι κομμένα σε πολύ ψηλές φέτες.


Συνταγή: Eleonora Deider Monaco (Νάπολη)

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια τηγανητά

Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι

Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια στα κάρβουνα

Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ