ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΟΥ ΣΚΕΤΟ

 

Δυσκολία
Είδος
Πρώτα από όλα παίρνουμε το ποτήρι μας, αντίστοιχο του ποτού που θα πιούμε (για να αναδύει σωστά το άρωμα του) και το μπουκάλι με το ποτό μπροστά μας.

Αν θέλουμε να βάλουμε πάγο, τον βάζουμε πρώτα στο κενό ποτήρι, έτσι πέφτοντας αργότερα το αλκοόλ να "δροσίσει" και να "αραιώσει" άμεσα.

Τώρα το πιο σημαντικό!! Όπως έχουμε το μπουκάλι (κλειστό) μπροστά μας, το αλκοόλ σαν ελαφρύ-ελαφρύ που είναι, είναι συγκεντρωμένο στο πάνω μέρος του μπουκαλιού. (Πάρτε κάποιο κέρμα και χτυπήστε με αυτό το μπουκάλι πάνω από την μέση. Θα ακούσετε ενα χαρακτηριστικό "γκλιν γκλιν").
Αν βάλουμε ποτό τώρα από το μπουκάλι μας, το αλκοόλ που είναι συγκεντρωμένο πάνω - πάνω θα πέσει κατευθείαν στο ποτήρι μας με αποτέλεσμα η απόλαυση μας να τελειώσει πριν καλά καλά αρχίσει...

Πιάνουμε το μπουκάλι μας από τον "λαιμό" (πάντα κλειστό) και με μια επιδέξεια κίνηση το γυρνάμε πανω - κάτω. Αποτέλεσμα; Το αλκοόλ έχει κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το μπουκάλι, όπως ακριβώς πρέπει να είναι! (Πάρτε πάλι το κέρμα και χτυπήστε με αυτό το μπουκάλι πάνω από την μέση. Το "γκλιν γκλιν" έχει δώσει την θέση του σε ένα υπόκωφο "τουκ τουκ")

Βγάλτε το πώμα από το μπουκάλι και βάλτε το ποτό που επιθυμείτε στο ποτήρι σας. Όταν το ποτήρι σας έχει πάγο φροντίστε το ποτό που θα βάλετε να καλύπτει ίσα-ίσα τα παγάκια.

Μην ξεχνάτε να κάνετε τις ίδιες κινήσεις κάθε φορά που σερβιρεται τον εαυτό σας.

Στην υγειά σας...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Μικρά μυστικά για τα όσπρια

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Φρέσκα αυγά ή ψέμα;

Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών

Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ