Η εποχή τους είναι από Μάρτιο ως Ιούνιο. Ψάξτε για σκληρά, ίσια βλαστάρια με κλειστές άκρες και πυκνά μπουμπουκάκια. Τα κοτσάνια τους να είναι τραγανά και όχι μαραμένα. Αποφύγετε επίσης τα πολύ ξερά κοτσάνια σαν ξύλο. Αγοράστε βλαστάρια παρόμοιας διαμέτρου ώστε να μαγειρεύονται στον ίδιο χρόνο. Τα σπαράγγια με μεγάλη διάμετρο είναι συ νήθως πιο τρυφερά.

Δε χρειάζεται να τα καθαρίσετε, αν και μερικοί τα προτιμούν καθαρισμένα. Για να τα καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε το εργαλείο που ξεφλουδίζουν πατάτες για να ξεφλουδίσετε τη φλούδα τους (ιδιαίτερα στο κάτω μέρος που είναι σκληρό) .

Μαγειρέψτε τα φρέσκα σπαράγγια στον ατμό ή για 5-8 λεπτά σε νερό που βράζει. Μην τα αφήσετε περισσότερο για να είναι τρυφερά. και τραγανά.

Διατηρήστε τα φρέσκα σπαράγγια για 3-4 μέρες στο ψυγείο. Για να κρατήσουν την υγρασία τους και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους, τυλίξτε τα με ένα υγρό πανί ή μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα ή βάλτε τα όρθια με τις άκρες τους σε 2, 5 εκ. κρύο νερό. Προσοχή να μη βρέξετε τις άκρες των βλαστών.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Μικρά μυστικά για τα όσπρια

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Φρέσκα αυγά ή ψέμα;

Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών

Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ