ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΗΛ
3 ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΟΝΤΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣ

 

HAITI PUNCH

Υλικά:
  • 6 μεζούρες Grand Marnier
  • 6 μεζούρες Κονιάκ
  • 3 μπουκάλια λευκό ξηρό κρασί
  • Ψιλοκομμένα φρούτα (Ανανάς, Αχλάδια)

Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε τα υλικά σε μπολ για παντς, προσθέτουμε παγάκια, κι ανακατεύουμε ελαφρά.

RAIN

Υλικά:
  • 1 μεζούρα Archers *
  • 1 Μεζούρα Κουαντρώ (COINTREAU) *
  • 2 μπουκάλια λευκό ξηρό κρασί
  • Μερικές φέτες πορτοκάλι, αχλάδι και μήλο
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε τα υλικά σε μπολ για παντς, προσθέτουμε παγάκια, κι ανακατεύουμε ελαφρά.

MOLINOVA

Υλικά:
  • 1 μεζούρα Κιουρασώ (CURACAO) *
  • 1 μεζούρα Μπράντυ
  • 1 μεζούρα γρεναδίνη (GREANADINE) *
  • 5 σταγόνες Μαρασκίνο (MARASCHINO) *
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ανανάς κομμένος σε λεπτές φέτες
  • 3 μπουκάλια λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση:
  • Τα ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ για παντς που είναι γεμάτο ως την μέση παγάκια.
  • Όταν σερβίρετε αν θέλετε προσθέστε κι ένα μπουκάλι (250 ml) σόδα.
--
ARCHERS: Μπράντυ από βερίκοκο.
COINTREAU: Άχρωμο, γλυκό λικέρ με γεύση πορτοκαλιού.
CURACAO: Λικέρ από φλούδες πορτοκαλιών.
GREANADINE: Κόκκινο σιρόπι με άρωμα τριαντάφυλλου
MARASCHINO: Λικέρ με πικρή γεύση γλυκού κρασιού.


1 μεζούρα = 40 gr.
1 μπουκαλι κρασί=0,75 L

ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΗΛ

BRANDY ALEXANDER

Υλικά: 1 μέρος Brandy Metaxa 1 μέρος Bols Creme de Cacao 1 μέρος κρέμα Ρίχνετε σε ένα σέηκερ όλα τα παραπάνω υλικά και το κουνάτε καλά και ......

ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΗΛ

Κοκτέιλ Ντράι Μαρτίνι

Υλικά: 3/4 Τζιν Ντράι 1/6 Βερμούτ Ντράι Εκτέλεση: Ανακατεύετε καλά τα 2 ποτά και τα ρίχνετε σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ. Γαρνίρετε με μια φλούδα λεμόνι και μια πράσινη...

ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΗΛ

Η εύθυμη χήρα

...κοινώς γνωστό και με κάποιο άλλο όνομα, που θα σας αφήσω να μαντέψετε μόνοι σας, διαβάστε και θα δείτε... Γεμίζετε το ποτηράκι (κυλινδρικού σχήματος απαραίτητα, αλλιώς θα γίνει εργατικό ατύχημα)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ