από
foustrou
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Υλικά:
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λάδι
- τριμμένη φρέσκια ντομάτα
- πιπέρι
- αλάτι
- βασιλικό
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
Σωτάρετε 2 σκελίδες σκόρδο με 1 κ.σ λαδάκι, ρίχνετε τριμμένη φρέσκια ντοματούλα (όση θέλετε), πιπεράκι, αλατάκι, λίγο βασιλικό και αφήνετε έως ότου απορροφηθεί το νερό.
Προς το τέλος ρίχνετε τόσες κ.σ. λάδι όσες και οι μερίδες που θέλετε.
Σωτάρετε 2 σκελίδες σκόρδο με 1 κ.σ λαδάκι, ρίχνετε τριμμένη φρέσκια ντοματούλα (όση θέλετε), πιπεράκι, αλατάκι, λίγο βασιλικό και αφήνετε έως ότου απορροφηθεί το νερό.
Προς το τέλος ρίχνετε τόσες κ.σ. λάδι όσες και οι μερίδες που θέλετε.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...