από foustrou

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

 

Υλικά:
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λάδι
  • τριμμένη φρέσκια ντομάτα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • βασιλικό
Εκτέλεση:

Σωτάρετε 2 σκελίδες σκόρδο με 1 κ.σ λαδάκι, ρίχνετε τριμμένη φρέσκια ντοματούλα (όση θέλετε), πιπεράκι, αλατάκι, λίγο βασιλικό και αφήνετε έως ότου απορροφηθεί το νερό.

Προς το τέλος ρίχνετε τόσες κ.σ. λάδι όσες και οι μερίδες που θέλετε.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ