ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ (ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ)

 

Υλικά (για 6 ατομα)
  • 1 κιλό ψαρονέφρι (2 κομμάτια)
  • 2 πιπερíτσες τσίλι
  • 3 σκελίδες σκόρδου (κομμένες σε φέτες)
  • Λίγο σουσάμι
  • 1 ποτήρι Visanto
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσαμέλαιο
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • Δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας λαδοτύρι (προτείνω της Λέσβου)
Για τα Λαχανικά και το Ντιπ Γιαουρτιού
  • 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί-σε λωρίδες κομμένες)
  • 1 αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
  • 2 ντομάτες (κομμένες σε κύβους)
  • 2 αβοκάντο (σε λωρίδες κομμένα)
  • 3 καρότα (σε λωρίδες κομμένα)
  • 2 καρδιές μαρουλιού
    Ντιπ:
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι σακούλας
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα φιστίκια (πίνατς)
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 4 τυράκια La vache qui rit
Εκτέλεση:
    Ψαρονέφρι
  • Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το σουσαμέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζετε το σκόρδο και τις πιπερίτσες για 2 λεπτά.
  • Προσθέτετε το ψαρονέφρι ολόκληρο (και τα 2 κομμάτια) και το αφήνετε μέχρι να ροδίσει ( σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά περίπου).
  • Σβήνετε με το visanto, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με σουσάμι και αφήνετε για άλλα 5 λεπτά μεχρι να ψήθεί ( εγώ το προτιμώ μέτρια ψημένο).
  • Σβήνετε την φωτιά, αφήνετε να κρυώσει λίγο και κόβετε το κρέας σε ροδέλες.
  • Το σερβίρετε σε ενα πιάτο και το πασπαλίζετε με το λαδοτύρι και λίγο δενδρολίβανο.
    Λαχανικά με ντίπ γιαουρτιού
  • Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά του ντιπ και το αδειάζετε σε ένα μπολ.
  • Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνετε τα λαχανικά γύρω-γύρω και είστε έτοιμοι.
Σημείωση: Τα υλικά ειναι για 6 άτομα στο επίπεδο μεζέ και όχι στο επίπεδο κανονικής μερίδας. Αν θέλετε κανονικές μερίδες απλα αυξήστε την ποσότητα των υλικών.

Προτείνω ένα ελαφρύ και παγωμένο λευκό κρασάκι. Αθήρι, Χατζημιχάλη. Ότι θέλετε.

ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)

Ολοκληρωμένη πρόταση για την καθαρή Δευτέρα

Τα κύρια υλικά που θα ψωνίσετε είναι: χταπόδι (φρέσκο ή κατεψυγμένο), καλαμαράκια κονσέρβας, ταραμάς, πατάτες, μελιτζάνες, φάβα, κολοκύθια και φυσικά μην ξεχάσετε λεμόνια. Το μενού είναι το εξής:...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)

Ψαρονέφρι, Λαχανικά και Ντιπ Γιαουρτιού (Φαγοπότι Γενεθλίων στα γρήγορα)

Υλικά (για 6 ατομα) 1 κιλό ψαρονέφρι (2 κομμάτια) 2 πιπερíτσες τσίλι 3 σκελίδες σκόρδου (κομμένες σε φέτες) Λίγο σουσάμι 1 ποτήρι Visanto 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)

Ρομαντικό δείπνο με φιλέτο κροκόδειλου

Μενού Πιπεριές γεμιστές Καζαμπλάνκα με εξωτικά φρούτα και σος κουκουναριού. Φιλέτο κροκόδειλου με σαμπάνια και λαχανικά Φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα Σαμπάνια Πιπεριές γεμιστές "Καζαμπλάνκα Είναι μια...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ