ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
![](http://greekcook.gr/cache/d3/d3fabb08e8419f787e8da14a40feb6e6.png)
Προέλευση: Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, νησιά Ιονίου, Αιγαίου, Κρήτη, Ήπειρος
Γεύση: αλμυρή γεύση, πλούσιο άρωμα
Γάλα: τυρόγαλα πρόβειου ή γίδινου γάλακτος ή μείγμα αυτών
Σύσταση: υγρασία μέχρι 40% και λίπος επί της ξηράς ουσίας τουλάχιστον 65%
Επίσης: έχει συμπαγή δομή
Τύπος
σκληρό
Χρήση
επιτραπέζιο, τριμμένο