ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αγ. Νικόλαος (Ευρυτανία)

γλυκά και μαρμελάδες (αγριοβατόμουρα, κράνι και κάστανα), λασπιώτικα φασόλια, λουκάνικα με πράσο, σαλάμια

Αγ. Πρόδρομος (Χαλκιδικής)

σουβλάκια

Αγιά

παραδοσιακό τυρί μπάτζιος

Άγραφα

γραβιέρα

Αίγινα

φιστίκι Αιγίνης, σύκα, ελιές, κρασιά, κατσούλες (αιγινίτικο ψάρι, δυσεύρεστο, κόκκινο, χωρίς κόκκαλο)

Αίγιο

σταφίδες, ελιές, ροδοζάχαρη (γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο πολύ αρωματικό) της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών που παράγεται με παλία συνταγή μοναστηριακή από τους μοναχούς και βρίσκεται μόνον στα μαγαζιά του Αιγίου και στο μοναστήρι

Αμάρυνθος (Εύβοια)

ψάρια, από τα καλύτερα του Ευβοϊκού

Αμφιλοχία

περίφημα ψητά (γουρουνόπουλα, αρνιά, κατσίκια), παραδοσιακό "σουφλιμά", κοκορέτσι, σπληνάντερο, κεμπάπ. Γνωστή, επίσης, για την περίφημη γαρίδα της, μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους.

Άμφισσα

επιτραπέζιες ελιές

Ανατολή (Νομός Λάρισας)

Εξαιρετικά νόστιμες πατάτες. Η γεύση τους αναδεικνύεται, όταν τις βράσετε με τη φλούδα, μετά τις καθαρίσετε, τις κόψετε ροδέλες και τις ροδίσετε στο λάδι. Θα τις σερβίρετε με ρίγανη και τριμμένο τυρί.

Ανάφη

Μπαλότια (σπιτικά ζυμωμένα ζυμαρικά), Μπανόφι (γλυκό), αστακομακαροναδα

Ανδρίτσαινα

ζυμαρικά από γνήσια υλικά όπως χυλοπίτες, λαζάνια κλπ.Τα κρέατα της είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Άνδρος

φουρτάλια (ομελέτα με πατάτες ροδέλες και λουκάνικα), λουκάνικα σε γλύνη, "λαμπριάτης" (φαγητό από κουφάρι κατσικιού ή αρνιού γεμιστό με ανδριώτικη γέμιση - χόρτα, αβγά, τυρί, μυρωδικά), μεταλλικό νερό πηγής Σάριζα, ντόπια τυριά (αρμεξιά, ξινομυζήθρα), γλυκό του κουταλιού παμπιλόνι (σάρκα εσπεριδοειδούς που μοιάζει με κίτρο), αμυγδαλωτά και καλτσούνια (γεμιστά με μέλι και καρύδι)

Αράχωβα

φορμαέλα, τραχανάς, χυλοπίτες

Άργος

μακριά, μυτερά στις άκρες, πορτοκαλοκίτρινα πεπόνια

Βάτικα

βατικιώτικα κρεμμύδια (Πελ/νησος)

Βόλος

τσίπουρο, μεζέδες (πρώτα, δεύτερα ...), ΕΨΑ, Λουκούμια (μουστολούκουμα) του Παππού, τσιτσίραυλα, όστρακα, ψαρικά, ωραία χωριάτικα λουκάνικα, σπετζοφάι (με τηγανισμένο λουκάνικο -κατά προτίμηση Στρακα- και τηγανισμένες πιπεριές με σάλτσα ντομάτα. Μερικές φορές προσθέτουμε και μελιτζάνες στο τηγάνισμα)

Γιάννενα

χέλια, γλυκά ταψιού, κρεατόπιτα, μπατσαριά, πέστροφες (στο νησάκι), βατραχοπόδαρα τηγανητά

Γρεβενά

παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα (φέτα, κεφαλοτύτι, κασέρι, μανούρι, ανεβατό, καπνιστο)

Δάφνη (Λίμνη Λάδωνα)

τεράστια σαλιγκάρια

Δομοκός

κατίκι (τυρί), φακές Βουζίου (γνωστό και από την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη, Βούζι Δομοκού,7 χλμ.από τον Δομοκό), μαμαλίγκα (πίτα με βάση το κολοκύθι), γιαπράκια (κολοκυθοκορφάδες με γέμιση ρύζι και λαχανικά)

Δυτ. Φραγκίστα

πέστροφες

Έβρος

λουκάνικα χωριάτικα σουφλιώτικα (Πέταλο), μπάμπο (έντερα και συκωτάκια και ρύζι τυλιγμένα σε έντερο), καβουρμάς (κρέας χοιρινό αλεσμένο ή σε κομματάκια με μπαχαρικά σε λίπος)

Έδεσσα

μέλι, φρούτα, γλυκά κουταλιού, τυρί μπάτσο, τσούσκες πιπεριές, τσίπουρο, ζυμαρικά

Ελάτη

(Νοτιοδυτικά του Νομού Τρικάλων). αγριοβότανα, γλυκά κουταλιού

Ελαφόνησο

αστακοί με λευκή, κρουστή, συμπαγή σάρκα

Επτάνησα

μαντολάτα, σαλάμι και παραδοσιακό ποτό-λικέρ \"ροζολί\" Λευκάδας, παστέλια Ζακύνθου, ποτό-λικέρ \"κουμ-κουάτ\" Κερκύρας

Εύβοια

τηγανόψωμο, τυροπιτάρι, όστρακα (πίνες, χτένια, γυαλιστερές, στρόμπια, φούσκες, πετροσωλήνες, κυδώνια, αχινοί, μύδια), γόνος καλαμαράκι, κρεατικά, ψαρικά (προσφυγάκια), νερό

Ευρυτανία

ψητά κρέατα, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, χωριάτικα λουκάνικα, τσαλαφούτι, λασπώτικα φασόλια, πέστροφα, πίτες, κατίκι, παραδοσιακά σαλάμια

Ζαγοροχώρια

πίτες, αλευρόπιτα, κουρκουτόπιτα