από
DINAS-SWEETS
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
Υλικά (για 4 μπολάκια):
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 80 γρ. άχνη
- χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- μπισκότα Μιράντα(1-2 σε κάθε μπολάκι)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την άχνη, σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυμό και το ξύσμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη κρέμα που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ σε μορφή γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Γεμίζουμε σε μπολάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μόλις είναι να σερβίρουμε τη μους, τρίβουμε από πάνω 1-2 μπισκότα Μιράντα.
Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την άχνη, σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυμό και το ξύσμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη κρέμα που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ σε μορφή γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Γεμίζουμε σε μπολάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μόλις είναι να σερβίρουμε τη μους, τρίβουμε από πάνω 1-2 μπισκότα Μιράντα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...