Εκτέλεση:
- Απλώνετε σε ένα ταψί τη ζύμη και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, αφού πρώτα τρυπήσετε την επιφάνεια του με ένα πηρούνι. Μόλις ροδίσει, το βγάζετε απο τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί (Αν θέλετε να γίνει γλυκιά, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος και μετά χτυπήστε την).
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά προσθέτετε τη σαντιγύ.
- Γεμίζετε με το μίγμα την ψημένη τάρτα και τη βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες για να παγώσει
- Στραγγίζετε τις φέτες του ανανά και τις κόβετε σε ημικύκλια. Βγάζετε το γλυκό απο το ψυγείο και τοποθετείτε στο κέντρο του τα κερασάκια. Αφού απλώσετε και τις φέτες του ανανά αλείβετε με το σιρόπι και πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...