Εκτέλεση:
- Βάζουμε το αλεύρι πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα αναμειγνύουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια, αλλά ένα λεπτόκοκκο μείγμα σαν άμμο, σαν πούδρα.
- Ρίχνουμε το βούτυρο (το οποίο έχουμε βγάλει από το ψυγείο και το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος). Ζυμώνουμε το μείγμα με αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματώσουμε το βούτυρο με τα άλλα υλικά. (Αν δε θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας ή να ταλαιπωρηθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίξερ για το ανακάτεμα). Στο τέλος, προσθέτουμε και τα φυστίκια Αιγίνης.
- Βάζω το γάλα σκόνη σε ένα μπωλ, ρίχνω μέσα και το νερό και χτυπώντας το με ένα σύρμα μαγειρικής διαλύω το γάλα στο νερό.
- Κάνω μια μικρή λακούβα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι (πάνω στον πάγκο), ρίχνω μέσα το διαλυμένο γάλα και αρχίζω να τα ζυμώνω. Σιγά σιγά, θα δημιουργηθεί μια σφιχτή μάζα και θα φτιάξετε μια ωραία μπάλα από ζυμάρι.
- Παίρνετε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, κόβετε ένα μέρος της ζύμης, το κάνετε μακρουλό και το τυλίγετε με το χαρτί. Πιέστε την έξω πλευρά του χαρτιού στον πάγκο ώστε να του δώσετε ένα σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου. Το ίδιο θα κάνετε και με την υπόλοιπη ζύμη που περίσσεψε.
- Τοποθετείτε τα κομμάτια σε μια λαμαρίνα και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσουν.
- Μετά τις 3 ώρες, κόβετε με ένα μεγάλο μαχαίρι τα μεγάλα μακρουλά κομμάτια σε λεπτές φέτες (τα cookies). Βάζετε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί, απλώνετε πάνω τα cookies και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Scrambled Eggs
Πώς θα φτιάξετε καλά scrambled eggs: Τα καλά scrambled eggs δεν πρέπει να είναι στεγνά και καστανόχρωμα ή να μοιάζουν σα λάστιχο. Θα πρέπει να είναι ελαφριά και αφράτα και να λιώνουν στο στόμα μας....
Βάφλες με κανέλα
Υλικά 125 γραμ. βούτυρο 3 αβγά 50 γραμ. ζάχαρη 1 βανίλια 250 γραμ. αλεύρι 1 κουτ. σούπας κανέλα 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ 125 ml χλιαρό νερό λίγη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα Εκτέλεση:...