ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΡΩΙΝΑ
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ

 

Υλικά:
  • 4 αβγά
  • 250 ml γάλα
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμ. αλεύρι
  • 4 μήλα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 250 ml νερό
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 2 κουτ. τσαγιού κανέλα
  • 16 κουταλιές σούπας ζάχαρη επιπλέον για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Κατόπιν ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά ζύμη.
  • Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια (χωρίς να τα κόψουμε σε κομμάτια).
  • Κόβουμε το κάθε μήλο σε 5 πέντε φέτες και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Προσθέτουμε στη ζύμη το νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη στο τηγάνι να λιώσει και ρίχνουμε το ¼ της ζύμης κουνώντας το τηγάνι για να πάει παντού. Τοποθετούμε πάνω 5 φέτες μήλου. Τηγανίζουμε την τηγανίτα για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αναποδογυρίζουμε πάνω σ'αυτό την τηγανίτα. Προσθέτουμε βούτυρο ξανά στο τηγάνι.
  • Προσεχτικά αδειάζουμε την τηγανίτα μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για 5 λεπτά ακόμη (πολλές φορές για να αποφύγω αυτή τη διαδικασία "δουλευω" με δυο τηγάνια). Τη βγάζουμε και την διατηρούμε ζεστή. Ετοιμάζουμε και τις υπόλοιπες τρεις.
  • Πασπαλίζουμε τις τηγανίτες με κανέλα και με 4 κουταλιές ζάχαρη την κάθε μια. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με κρέμα βανίλια.

ΠΡΩΙΝΑ

Scrambled Eggs

Πώς θα φτιάξετε καλά scrambled eggs: Τα καλά scrambled eggs δεν πρέπει να είναι στεγνά και καστανόχρωμα ή να μοιάζουν σα λάστιχο. Θα πρέπει να είναι ελαφριά και αφράτα και να λιώνουν στο στόμα μας....

ΠΡΩΙΝΑ

Pancakes

Υλικά 1 αβγό 1 κούπα γάλα 2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σούπας ζάχαρη 1 κ.γλυκού μπέικιν 1/2 κ.γλυκού σόδα 1/2 κ.γλυκού αλάτι Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ενα...

ΠΡΩΙΝΑ

French toast

Υλικά: 1 αβγό 1/3 φλιτζ. γάλα 1/8 κουτ. γλυκού βανίλια 3 φέτες ψωμί Εκτέλεση: Χτυπήστε ελαφρά τα αβγά και προσθέστε το γάλα και τη βανίλια. Βουτήξτε το ψωμί στο μείγμα. Τηγανίστε το ψωμί σε ένα καλά...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ