Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ν'ασπρίσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε τα αβγά και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το γάλα (όσο χρειάζεται για να μην είναι σφιχτό το μείγμα) και το κονιάκ.
- Έχουμε κόψει κομματάκια τα μήλα, και τα έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη και κανέλα όση ώρα φτιάχνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε τα μήλα στο μείγμα και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (διαμέτρου περίπου 35 εκ.). Θέλει περίπου 45 λεπτά ψήσιμο σε μέτριο φούρνο, να ροδίσει και να λιώσουν αρκετά τα μήλα. Για να δούμε αν έχει ψηθεί, βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμη.
- Όταν κρυώσει λίγο, κοσκινίζουμε από πάνω λίγη άχνη να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια, και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...