Για τη γέμιση:
- 5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη κρεμμυδιού
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά της ζύμης. Τα ζυμώνουμε και τα χωρίζουμε σε δύο μπάλες.
- Τις βάζουμε στην κατάψυξη και όταν παγώσουν, παίρνουμε τη μια μπάλα, την περνάμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Στα τριμμένα μήλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε. Αυτό το μείγμα το απλώνουμε επάνω στη ζύμη που είναι στο ταψί.
- Τέλος, περνάμε και τη δεύτερη μπάλα της ζύμης απο τον τρίφτη και καλύπτουμε με αυτή το μείγμα των μήλων. Ψήνεται σε μέτριο φούρνο (150 βαθμούς) περίπου. υl>
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...