Εκτέλεση:
Καλή απόλαυση!!!!!!
- Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα κατά προτίμηση στους 180.
- Παίρνετε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί και βάζετε μέσα το μισό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη
- Βάζετε το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει μίγμα με τη ζάχαρη
- Έχετε καθαρίσει τα μήλα, έχετε αφαιρέσει τα κούκουτσια και τα κόβετε σε ροδέλλες μέτριου πάχους
- Τα βάζετε σε ένα πλατύ πιάτο, ραντίζετε με κανέλλα και ένα μέρος από το κονιάκ.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και στρώνετε τα μήλα, ρίχνετε τα καρύδια και τις σταφίδες.
- Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη και το υπόλοιπο βούτυρο και τα χτυπάτε καλά. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το υπόλοιπο κονιάκ και το μπεϊκιν πάουντερ. Αφού αναμειχθούν καλά ρίχνετε και το αλεύρι και δουλεύετε το μίγμα για πέντε λεπτά
- Ρίχνετε το μίγμα μέσα στο ταψί πάνω από τα μήλα, καρύδια, σταφίδες και το ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
- Μόλις βγεί από το φούρνο το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα και το τρώτε αφού κρυώσει.
Καλή απόλαυση!!!!!!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...