Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, τα αβγά, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Μέσα στο μείγμα αραδιάζουμε σε σειρές τα κομμένα σε φέτες μήλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας. Ψήνουμε την πίτα για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Όταν φουσκώσει λίγο η ζύμη την ραντίζουμε με κονιάκ και πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 60 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...