Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ με τη σειρά που αναγράφονται (χωρίς να το σταματήσουμε).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...