Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, το βούτυρο και τη φλούδα λεμονιού και τα βάζουμε στη φωτιά.
- Μόλις πάρουν μια βράση, βγάζουμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια σφιχτή ζύμη (και να μην είναι κολημένη στην κατσαρόλα).
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει λίγο.
- Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα στη ζύμη και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μαλακή και γυαλιστερή η ζύμη μας.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι βούτυρο και με ένα βρεγμένο κουτάλι κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τους σβίγκους μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι τους.
(Με το τηγάνισμα, οι σβίγκοι θα γίνουν πολύ μεγαλύτεροι σε όγκο από το αρχικό μπαλάκι ζύμης). - Τοποθετούμε τους σβίγκους σε μια πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Σβήνουμε το σιρόπι με κονιάκ και περιχύνουμε τους σβίγκους.
Σημείωση: Αν δεν έχετε σιρόπι, χρησιμοποιήστε μέλι λιωμένο με λίγο ζεστό νερό ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού.
Καλή σας όρεξη!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...