Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε γυρω στο 1 λίτρο γάλα να κάψει μαζί με μια φλούδα λεμόνι. Ρίχνουμε και 160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και βράζουμε (ανακατεύοντας συνέχεια) μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε 4 αυγά, 250γρ. ζάχαρη και δυο χαρτάκια βανίλια. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε όλα πολύ αργά σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας που και που για να μην κάνει κρούστα.
Σε μέτριο βουτυρωμένο ταψί βάζουμε 3-4 στρώσεις φύλλο (η, ακόμα καλύτερα, λεπτή σφολιάτα), (και περναμε λιωμένο βούτυρο σε κάθε στρώση), έτσι ώστε λίγο φύλλο να προεξέχει από τις άκρες του ταψιού. Προσθέτουμε την κρέμα, και απο πάνω αλλες 2 στρώσεις βουτυρωμένο φύλλο.
Κόβουμε το φύλλο που προεξέχει από τις άκρες του ταψιού, χαράσσουμε και την μπουγάτσα σε τετράγωνες μερίδες και βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με κανέλλα και άχνη ζάχαρη (από πάνω ΚΑΙ από μέσα), και σερβίρουμε ζεστή.
Καλή όρεξη
Γιάννης
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...