ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ
Υλικά:
- 1 ½ λίτρο γάλα
- 600 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. σιμιγδάλι
- ελάχιστο αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
- 4 αυγά
- κανέλα
- 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 4 φύλλα κρούστας
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας
συνέχεια.
- Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο
μείγμα που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε και τα 2/3 του βούτυρου μέσα στην κρέμα για να
γυαλίσει.
- Στρώνουμε τα 4 φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας το καθένα
χωριστά με το υπόλοιπο βούτυρο που έχουμε κρατήσει.
- Βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους
180 C.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...