Για το σιρόπι:
Καλή επιτυχία.
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ενάμισι ποτήρι νερό
- μισό λεμόνι
- 4 βανίλιες
- Αναμειγνύουμε τα αβγά, καρύδα, ζάχαρη και το μισό βιτάμ λιωμένο.
- Στρώνουμε δύο φύλλα βουτυρωμένα (με το υπόλοιπό μισό βιτάμ) και τοποθετούμε μέρος του παραπάνω μείγματος κατά μήκος της στενής πλευράς των φύλλων. Στη συνέχεια το τυλίγουμε ρολό πάχους περίπου 5-6 εκατοστά και το τοποθετούμε με προσοχή στο βουτυρωμένο ταψί μας.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε όλα τα υλικά μας, το κόβουμε σε κομμάτια μήκους περίπου 8 εκατοστά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
- Το σοροπιάζουμε χλιαρό.
Καλή επιτυχία.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...