Υλικά για το σιρόπι σοκολάτας:
- 1 πακέτο κακάο (128 γραμ.)
- 1 ποτήρι νερό
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το αλάτι και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα αχλάδια μες το σιρόπι και τα βράζουμε για μισή ώρα.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και κατόπιν τα σκεπάζουμε με το σιρόπι σοκολάτας.
- Πώς θα φτιάξουμε το σιρόπι σοκολάτας: Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...