Υλικά (για το extra σιρόπι):
- ½ βιτάμ
- ½ ποτήρι νερό
- 1,25 ποτήρια ζάχαρη
- 5 κουταλιές κακάο
- 5 αβγά
- 1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μπέικιν πάουντερ
- 4 βανίλιες
- Ετοιμάζουμε το "σιρόπι" ως εξής: Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τα
υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10
λεπτά ή μέχρι να γίνουν λείο σιρόπι σοκολάτας.
- Κρατάμε 1 ποτήρι του νερού "σιρόπι" στην άκρη και αφήνουμε να
κρυώσει.
- Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το "extra σιρόπι". Προσθέτουμε
σ'αυτό το ποτήρι με το "σιρόπι" που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να
κρυώσει χωριστά από το "σιρόπι".
- Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς
Κελσίου.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μέχρι ν'αφρατέψουν και προσθέτουμε
το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Τέλος, προσθέτουμε ανακατεύοντας εναλλάξ λίγο αλεύρι - λίγο
"σιρόπι" (το σιρόπι ΠΡΕΠΕΙ να είναι χλιαρό αλλιώς θα «ψηθεί» το αβγό
και η συνταγή θα έχει ήδη αποτύχει...).
- Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε 25 με 30
λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, το
κόβουμε σε τετράγωνα-μερίδες και το σιροπιάζουμε ΑΜΕΣΩΣ στο ταψί
με το "extra σιρόπι" προσέχοντας να πάει παντού και ειδικά ανάμεσα
στα κοψίματα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...