Υλικά:
- 11/2 φλιτζ. λάδι
- 4 αυγά
- 2 κουτ. γλυκού βανίλια
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν σόδα
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 1/2 φλιτζ. τριμμένα καρότα
- 1 φλιτζ. τριμμένη καρύδα
- 225 γρ. ανανά ψιλοκομμένο (με το ζουμί του)
- 1/2 φλιτζ. κομμένοι ξηροί καρποί
- 1 φλιτζ. σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Χτυπάμε τουλάχιστον για 2 λεπτά το λάδι, τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στεγνό και τα ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τα καρότα, την καρύδα, τον ανανά, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες.
- Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σύμφωνα με τον πίνακα. (Εμένα μου πήρε γύρω στα 35 λεπτά, ψήσιμο με αντίσταση πάνω-κάτω, 2η θέση από κάτω)
- Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για φόρμα 25 εκ. x 35 εκ. , ψήσιμο 35-40'
Για φόρμα 22 εκ. x 32 εκ. , ψήσιμο 45-50'
Για 3 στρογγυλές φόρμες των 20 εκ. , ψήσιμο 25-30'
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...