Υλικά:
  • 11/2 φλιτζ. λάδι
  • 4 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 1/2 φλιτζ. τριμμένα καρότα
  • 1 φλιτζ. τριμμένη καρύδα
  • 225 γρ. ανανά ψιλοκομμένο (με το ζουμί του)
  • 1/2 φλιτζ. κομμένοι ξηροί καρποί
  • 1 φλιτζ. σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Χτυπάμε τουλάχιστον για 2 λεπτά το λάδι, τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στεγνό και τα ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, την καρύδα, τον ανανά, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες.
  • Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σύμφωνα με τον πίνακα. (Εμένα μου πήρε γύρω στα 35 λεπτά, ψήσιμο με αντίσταση πάνω-κάτω, 2η θέση από κάτω)
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Για φόρμα 25 εκ. x 35 εκ. , ψήσιμο 35-40'
    Για φόρμα 22 εκ. x 32 εκ. , ψήσιμο 45-50'
    Για 3 στρογγυλές φόρμες των 20 εκ. , ψήσιμο 25-30'

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ