Εκτέλεση:
Προσωπικά το γαρνίρω με γλυκό περγαμόντο, αλλά αυτή είναι αρκετά ιδιαίτερη γεύση.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κακάο.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και το κακάο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και την βανίλια και ανακατεύουμε μαλακά.
Το μείγμα είναι αρκετά ρευστό, όχι σκληρό σαν τα κέικ που
φτιάχνουμε.
- Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι (σαν του γαλακτομπούρεκου) και
το ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά περίπου στους 150 βαθμούς.
Προσωπικά το γαρνίρω με γλυκό περγαμόντο, αλλά αυτή είναι αρκετά ιδιαίτερη γεύση.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...