Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν
μαρί.
- Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους, τη
λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι σιγά-σιγά και τη μαρέγκα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί
(στρογγυλό).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς
για περίπου 20 λεπτά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...