Εκτέλεση:
- Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ, το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο
και την κουβερτούρα. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν
μιά ελαφρώς πηχτή σάλτσα σοκολάτας.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και κρατάμε 1 ποτήρι από το
μείγμα. Στο υπόλοιπο προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν
πάουντερ και τις βανίλιες και τα χτυπάμε στο μίξερ.
- Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς
γιά 25-30 λεπτά (τα πρώτα 20 λεπτά σε συμβατικό φούρνο καί τα
υπόλοιπα στον αέρα για να ψηθεί και από μέσα). Προσοχή μην
το αφήσετε να παραψηθεί.
- Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι ζεστό, το
περιχύνουμε με το μείγμα που κρατήσαμε πρίν.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...