ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
KΕΙΚ ΣΟΥΦΛΕ
Υλικά:
- 300 γραμ. κουβερτούρα (2 ή 3 πλάκες)
- 1 φλιτζ. τσαγιού άχνη
- 1 βιτάμ
- 6-7 αβγά
- 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
- 1 βανίλια
- λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
Σερβίρεται ελαφρώς ζεστό και σε καμμία περίπτωση την επόμενη μέρα!!
Καλή επιτυχία!
- Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε την κουβερτούρα και το βιτάμ. Μόλις ρευστοποιηθούν, ρίχνουμε το αλεύρι και την άχνη.
- Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους, τη βανίλια και το κονιάκ.
- Τέλος, προσθέτουμε τα ασπράδια σε μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε για !0-!2 λεπτά ΜΟΝΟ (ανάλογα με το φούρνο) στο φουλ (250 ή 300 βαθμούς).
Σερβίρεται ελαφρώς ζεστό και σε καμμία περίπτωση την επόμενη μέρα!!
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...