Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
5 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα
1/4 ξανθές σταφίδες
2 κομμάτια κανέλα
3 γαρίφαλα
1 φλούδα λεμονιού
Βράζετε για 2-3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά.
Αφαιρείτε τα μυρωδικά με τρυπητή κουτάλα και διατηρείτε το σιρόπι καυτό.
Βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει (να το δείτε να καπνίζει δηλαδή) και ρίχνετε λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Καβουρδίζετε μέχρι να ξανθύνει το μείγμα και ρίχνετε και τα καρύδια.
Συνεχίζετε το καβούρδισμα ανακατεύοντας πάντα σε σιγανή φωτιά και όταν το μείγμα αποκτήσει καστανό χρώμα, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις σταφίδες.
Ανακατεύετε και προσθέτετε το σιρόπι.
Βάζετε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά και την σκεπάζετε για λίγα λεπτά ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.
Βάζετε το μείγμα σε φορμάκια και τα σερβίρετε πασπαλισμένα με κανέλα.
Εκτέλεση
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...