Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε το ζελέ, αντικαθιστώντας το 1 από τα 2 κρύα ποτήρια νερού, με 1 ποτήρι από το σιρόπι της κομπόστας
- Από το ζελέ που θα φτιάξουμε, αφαιρούμε 1 1/2 μπωλ (για να μήν γίνει πέτρα το γλυκό)
- Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς
- Σε αυτή την φάση το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το γιαούρτι
- Προσθέτουμε κομμάτια ανανά και ανακατεύουμε
- Το βάζουμε σε μπώλ και διακοσμούμε από πάνω με κομμάτια ανανά
- Το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι ...να το ...τιμήσουμε δεόντως!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...