Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπώλ το γάλα μαζί με το κονιάκ. Βρέχουμε ένα ένα τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ τοποθετημένα με σειρά.
- Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα και τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα. Το ίδιο κάνουμε και με την υπόλοιπη κρέμα και τα μπισκότα.
- Τέλος, βάζουμε φέτες ροδάκινο πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας και ρίχνουμε και το ζελέ
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...