Υλικά (για την κρέμα):
Tip 2 : Βάλτε το δακτυλίδι της σούστας χωρίς τη βάση κατευθείαν στο σκεύος σερβιρίσματος (πχ σε μία τουρτιέρα ή πιατέλα) και μετά εκτελέστε τη συνταγή.
Tip 3 : Παίξτε στην επικάλυψη με ζελέ και κομπόστα ανανά ή φράουλες ή μαρμελάδα.
- 1 ζαχαρούχο
- 1 filadelphia μεγάλο (Kraft)
- ½ κουτί κρέμα γάλακτος φυτική (μεγάλο πράσινο κουτί
φυτική)
- χυμό 1 λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι (Κυθήρων είναι το
καλύτερο)
- 1 ζελέ κεράσι
- 1 κομπόστα βύσσινο (Κύκνος)
- Βάζουμε τα μπισκότα σε μία σακούλα, την κλείνουμε καλά και τα
θρυμματίζουμε με τα χέρια μας καλά, καλά.
- Λιώνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο (μπέν
μαρί) και αφού προσθέσουμε τα μπισκότα ανακατεύουμε
για να φτιάξουμε ένα τραγανό μείγμα.
- Στρώνουμε τα μπισκότα σε μία σούστα και ομοιόμορφα
πατικώνουμε καλά με το εργαλείο ρολάκι ή την κοίλη πλευρά ενός
κουταλιού της σούπας ή όποιο άλλο σκεύος βολεύει.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτριες στροφές τα
υλικά της κρέμας έως ότου αυτή γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση με τα μπισκότα, την
ισιώνουμε με μία σπατουλίτσα ή ένα μαχαίρι και βάζουμε τη σούστα
στην κατάψυξη.
- Σε μέτριο μπολ βάζουμε τη σκόνη του ζελέ, 1 ποτήρι ζεστό νερό,
μισό ποτήρι παγωμένο νερό και το ζουμί από την κομπόστα και
ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου διαλυθεί καλά η σκόνη.
- Βάζουμε και το ζελέ στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Στη συνέχεια
προσθέτουμε στη σούστα το ζελέ που έχει κρυώσει αρκετά έχοντας το
μπολ κοντά στη κρέμα και κάνοντας κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να μη
δημιουργηθούν τρίμματα κρέμας μέσα στο ζελέ.
- Στολίζουμε με τα βύσσινα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Μετά
από 4 ώρες (ιδανικά την επόμενη μέρα) ανοίγουμε τη σούστα και είναι
έτοιμο για σερβίρισμα.
Tip 2 : Βάλτε το δακτυλίδι της σούστας χωρίς τη βάση κατευθείαν στο σκεύος σερβιρίσματος (πχ σε μία τουρτιέρα ή πιατέλα) και μετά εκτελέστε τη συνταγή.
Tip 3 : Παίξτε στην επικάλυψη με ζελέ και κομπόστα ανανά ή φράουλες ή μαρμελάδα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...