ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΕΡΗΘΡΑ ΑΛΑ YANNIS

 

Υλικά (για 2 άτομα):
  • 2 μέτρια κομμάτια κερήθρας με το μέλι τους
  • 6 κουταλιές μέλι
  • 1 κεσεδάκι βατόμουρα
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 1 αχλάδι
  • 1 μπανάνα
  • μερικές ρόγες σταφύλι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (ή σαντιγί)
  • 2 ποτηράκια του λικέρ grand marnier
  • μπόλικη κανέλα
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 2 μικρά φύλα σφολιάτας
Εκτέλεση:
  • Ψήνουμε τα φύλα σφολιάτας σε μέγεθος και σχήμα όσο ένα μικρός φάκελος αλληλογραφίας (αν μπορείτε να κάνετε βολ ο βαν ακόμα καλύτερα).
  • Κόβουμε το αχλάδι και το μήλο μαζί με τη φλούδα τους σε μικρά κυβάκια και την μπανάνα σε φέτες.
  • Στο κέντρο ενός μεγάλου πιάτου (το μεγαλύτερο που έχετε) τοποθετούμε τη ζεστή σφολιάτα και πάνω σε αυτή το κομμάτι την κερήθρα με το μέλι της. (Αν κάνετε βολ ο βαν, τοποθετήστε την κερήθρα μέσα σε αυτό).
  • Αφήνουμε το μέλι να ρέει πάνω στη ζεστή σφολιάτα.
  • Κατόπιν αραδιάζουμε τα φρούτα γύρω γύρω, τα ραντίζουμε με grand marnier, τους ρίχνουμε μέλι και από πάνω κάνουμε ένα κύκλο με γιαούρτι ή σαντιγί αλλά με τρόπο όμως ώστε να μην καλύπτονται τα φρούτα, κατόπιν πασπαλίζουμε με κανέλα.
  • Πάνω στη κερήθρα τοποθετούμε μία καλή κουταλιά γιαούρτι ή σαντιγύ και την πασπαλίζουμε επίσης με κανέλα. Δίπλα στο γιαούρτι ή τη σαντιγύ τοποθετούμε ένα ξυλαράκι κανέλλας ως γαρνιτούρα.
Προσοχή: Πρέπει να το απολαύσετε αμέσως!

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ