ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΕΡΗΘΡΑ ΑΛΑ YANNIS
Υλικά (για 2 άτομα):
- 2 μέτρια κομμάτια κερήθρας με το μέλι τους
- 6 κουταλιές μέλι
- 1 κεσεδάκι βατόμουρα
- 1 κόκκινο μήλο
- 1 αχλάδι
- 1 μπανάνα
- μερικές ρόγες σταφύλι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (ή σαντιγί)
- 2 ποτηράκια του λικέρ grand
marnier
- μπόλικη κανέλα
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- 2 μικρά φύλα σφολιάτας
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε τα φύλα σφολιάτας σε
μέγεθος και σχήμα όσο ένα μικρός φάκελος αλληλογραφίας (αν
μπορείτε να κάνετε βολ ο βαν ακόμα
καλύτερα).
- Κόβουμε το αχλάδι και το μήλο μαζί με τη φλούδα τους σε μικρά
κυβάκια και την μπανάνα σε φέτες.
- Στο κέντρο ενός μεγάλου πιάτου (το μεγαλύτερο που έχετε)
τοποθετούμε τη ζεστή σφολιάτα και πάνω σε αυτή το κομμάτι την
κερήθρα με το μέλι της. (Αν κάνετε βολ ο βαν, τοποθετήστε την
κερήθρα μέσα σε αυτό).
- Αφήνουμε το μέλι να ρέει πάνω στη ζεστή σφολιάτα.
- Κατόπιν αραδιάζουμε τα φρούτα γύρω γύρω, τα ραντίζουμε με
grand marnier, τους ρίχνουμε μέλι και από πάνω κάνουμε ένα κύκλο
με γιαούρτι ή σαντιγί αλλά με τρόπο όμως ώστε να μην καλύπτονται τα
φρούτα, κατόπιν πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Πάνω στη κερήθρα τοποθετούμε μία καλή κουταλιά γιαούρτι ή
σαντιγύ και την πασπαλίζουμε επίσης με κανέλα. Δίπλα στο γιαούρτι ή
τη σαντιγύ τοποθετούμε ένα ξυλαράκι κανέλλας ως γαρνιτούρα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...