Εκτέλεση:
Καλή όρεξη!
- Μουσκεύουμε τα μπσκότα στο ρούμι και μετά τα σπάμε στο blender
- Κατόπιν τα χτυπάμε με το βούτυρο στο μίξερ
- Το μείγμα αυτό θα το στρώσουμε σαν βάση σε ένα ταψάκι και θα το βάλουμε στην κατάψυξη
- Στο μεταξύ, έχουμε βάλει σε μια κατσαρολίτσα με νερό το κουτί το ζαχαρούχο (κλειστό, όπως το πήραμε από το ράφι μας) να βράσει για 1 ώρα περίπου. Με αυτόν τον τρόπο το γάλα γίνεται σαν καραμέλα
- Οταν ανοίξουμε το κουτί, περιχύνουμε το περιεχόμενο πάνω στην βάση με τα μπισκότα
- Μετά κοβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε από πάνω
- Στο τέλος ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, την άχνη και λιγη kahlua αν θέλουμε και περιχύνουμε το μείγμα στο γλυκό
- Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει και το σερβίρουμε με τριμμένο κακάο πάνω από την κρέμα ή και με κανέλλα
Καλή όρεξη!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...