ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΨΥΓΕΙΟΥ
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 φρέσκια κρέμα για σαντιγί μεγάλο μέγεθος (στο πράσινο χάρτινο κουτί με ένα κορνέ ζωγραφισμένο- μου είπαν ότι λέγεται και "φυτική")
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- 1 βανίλια ή λίγο λικέρ
- μια χούφτα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα
Εκτέλεση:
Δεν θέλει και πολύ φαντασία...
Παραλλαγή Α:
Δεν θέλει και πολύ φαντασία...
- Χτυπάμε στο μούλτι το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα για σαντιγί και προσθέτουμε τη βανίλια ή το λικέρ για άρωμα.
- Στρώνουμε στο ταψάκι μας (κατά προτίμηση ορθογώνιο) μια σειρά μπισκότα αφού τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα.
- Κατόπιν βάζουμε μια στρώση από την κρέμα.
- Συνεχίζουμε το ίδιο (μπισκότα-κρέμα) και τελειώνουμε με την κρέμα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα ή φιστίκια.
Παραλλαγή Α:
- χοντροαλεσμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης
- με ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο σε όλη την κρέμα και όχι μόνο στο γαρνίρισμα
- 1 μεγάλη κουταλιά κακάο στην κρέμα
- με ή χωρίς αμύγδαλα, κερασάκια κ.λ.π.
- γαρνίρισμα τρούφα
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...