Εκτέλεση:
- Σε ένα τετράγωνο πυρέξ στρώνουμε τα πτι μπερ αφού πρώτα τα έχουμε ποτίσει ελαφρώς με το σιρόπι της κομπόστας (αν δεν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα, τότε τα βρέχουμε με λίγο φρέσκο γάλα).
- Φτιάχνουμε το ζελέ της προτίμησής μας σύμφωνα με τις οδηγίες διαλύοντας και τη ζάχαρη (κατά βούληση καλό θα ήταν να μπει λιγότερο νερό στο ζελέ για να μην γίνει πολύ αραιό και δύο κουταλιές από το σιρόπι τις κομπόστας).
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά και το ζελέ.
- Ρίχνουμε και ψιλοκομένα φρούτα τις προτίμησής μας (και ότι φυσικά ταιριάζει περισσότερο με το άρωμα του ζελέ).
- Βάζουμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα πάνω στα μπισκότα, ξαναβάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και όλο το υπόλοιπο απο πάνω, το στρώνουμε ωραία ωραία και στολίζουμε με ψιλοκομένα αμύγδαλα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...