Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα μπισκότα σ'ένα μιξεράκι και τα κάνουμε μικρά κομμάτια σαν τριμμένη φρυγανιά.
- Σε μια φόρμα που ανοίγει από πάνω, βάζουμε λίγο γάλα και ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα έτσι ώστε να τα απορροφήσει και να γίνει σαν βάση του κέικ. Περιχύνουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα για να το πιεί καλά.
- Στο μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να χτυπηθούν για λίγο και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε συγχρόνως την γεύση μέχρι να μας αρέσει (να μην ειναι πολυ ξινό). Το ρίχνουμε πάνω απο την βάση που έχουμε φτιάξει και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα απο τα βύσσινα, ανοίγοντας την κονσέρβα και σουρώνοντας το ζωμό της σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πήξει, βάζουμε τα βύσσινα πάνω από την κρέμα στο γλυκό και περιχύνουμε με το ζωμό που έχουμε πήξει στην κατσαρόλα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...