Εκτέλεση:
Σημείωση ChiefChef: Και αυτή και όλες οι συνταγές του Κώστα Σαμαρτζή ( chefbook), που μας στέλνει (ευχαριστούμε, by the way), προέρχονται από το βιβλίο Λεξικό μαγειρικής - Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη του Σεφ που έχουμε παρουσιάσει στο site πριν λίγο καιρό, και που αποτελεί έναν εκ των δύο συγγραφέων του. Αν μάλιστα κοιτάξετε δεξιά, θα βρείτε και κουτάκι για να το παραγγείλετε ταχυδρομικά.
- Ανακατεύεις τη βανίλια με τη ζάχαρη
- Κτυπάς στο μίξερ πολύ καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους για περίπου 5 λεπτά
- Προσθέτεις το γάλα και την κρέμα και κτυπάς για ακόμα 5 λεπτά
- Μοιράζεις το μίγμα σε 4 πυρίμαχα μπολ και ψήνεις στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά, αφού έχεις προθερμάνει το φούρνο
- Κατόπιν πασπαλίζεις ελαφρά με σκούρα ζάχαρη την επιφάνεια και ανάβεις το γκρίλ μέχρι να σκουρήνει και να καραμελώσει η επιφάνεια
Σημείωση ChiefChef: Και αυτή και όλες οι συνταγές του Κώστα Σαμαρτζή ( chefbook), που μας στέλνει (ευχαριστούμε, by the way), προέρχονται από το βιβλίο Λεξικό μαγειρικής - Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη του Σεφ που έχουμε παρουσιάσει στο site πριν λίγο καιρό, και που αποτελεί έναν εκ των δύο συγγραφέων του. Αν μάλιστα κοιτάξετε δεξιά, θα βρείτε και κουτάκι για να το παραγγείλετε ταχυδρομικά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...