Για το σιρόπι:
- 1,5 φλυτζάνι νερό
- 0,5 φλυτζάνι ζάχαρη
- λίγη κανέλα
- Κόβουμε τα φύλλα σε μακρόστενες λωρίδες πάχους περίπου 6 εκατοστών.
- Στην άκρη του φύλλου βάζουμε 4-5 σταφίδες και 1-2 κομμάτια καρυδιού και τα τυλίγουμε σε τρίγωνα.
- Αραδιάζουμε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί
και τα αλείφουμε στο πάνω μέρος με κρόκο αβγού (για να αποκτήσουν όμορφο χρώμα).
- Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στον "αέρα" του φούρνου στους 180 βαθμούς (ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί λίγο, ανάλογα με το φούρνο).
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
- Αφού ψηθούν τα πιτάκια (πριν κρυώσουν και ενώ το σιρόπι είναι ζεστό), τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε μέσα στα σιρόπι μόνο 3-4 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος (ή κατευθείαν στο στομάχι μας).
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...