Εκτέλεση:
- Aνακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ με τη σόδα και τη κανέλα.
- Χτυπάτε το λάδι, τη ζαχάρη και τα αυγά στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για πέντε λεπτά.
- Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μείγμα του αλευριού, τα καρότα, τα μήλα και τα καρύδια.
- Βουτυρώνετε ελαφρώς μια φόρμα, την πασπαλίζετε με αλεύρι και χύνετε εκεί μέσα το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μια περίπου ώρα στους 175 βαθμούς C (πάνω-κάτω).
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...