ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΡΑΒΑΝΙ

 

Υλικά (για 8 άτομα)
  • 100 γρ. φυτίνη
  • 6 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 φακελάκια βανίλιας
  • ½ φλυτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλυτζάνι αμυγδαλόψυχα αλεσμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. κανελογαρύφαλο σε σκόνη
  • 1 φλυτζάνια μπράντυ
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για σιρόπι

  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • μερικά ξυλαράκια κανέλας

Εκτέλεση:

  • Βάζετε σε ένα μπολ τη φυτίνη, τα αυγά , τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάτε μέχρι να γινουν αφράτα.
  • Αναμιγνύετε σε ένα άλλο μπολ την αμυγδαλόψυχα, το αλεύρι , το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τα κανελογαρύφαλα.
  • Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα με τη φυτίνη. Ρίχνετε το μπράντυ και ανακατεύετε.
  • Αλέιφετε και αλευρώνετε καλά ένα ταψί. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 30- 35 λεπτά.
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για 15 λεπτά περίπου ώσπου να γίνει μέτριο σιρόπι.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπουγάτσα

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε γυρω στο 1 λίτρο γάλα να κάψει μαζί με μια φλούδα λεμόνι. Ρίχνουμε και 160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και βράζουμε (ανακατεύοντας συνέχεια) μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ