Για σιρόπι
- 3 φλυτζάνια νερό
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- χυμό ενός λεμονιού
- μερικά ξυλαράκια κανέλας
Εκτέλεση:
- Βάζετε σε ένα μπολ τη φυτίνη, τα αυγά , τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάτε μέχρι να γινουν αφράτα.
- Αναμιγνύετε σε ένα άλλο μπολ την αμυγδαλόψυχα, το αλεύρι , το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τα κανελογαρύφαλα.
- Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα με τη φυτίνη. Ρίχνετε το μπράντυ και ανακατεύετε.
- Αλέιφετε και αλευρώνετε καλά ένα ταψί. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 30- 35 λεπτά.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για 15 λεπτά περίπου ώσπου να γίνει μέτριο σιρόπι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...