Για το σιρόπι:
- 320 γραμ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 λεμόνι
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τ' ασπράδια των αβγών χτυπημένα μαρέγκα. Στο τέλος, ρίχνουμε το κονιάκ και το μπέικιν πάουντερ.
- Βάζουμε το μείγμα σε ταψί πάνω σε λαδόκολα. Το ψήνουμε κι όταν γίνει, το ποτίζουμε με σιρόπι. Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να "δέσουν", να ανακατευτούν καλά. Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με σοκολάτα (κουβερτούρα λιωμένη σε γάλα).
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...