Εκτέλεση:
Η τούρτα αυτή καλό είναι να τρώγεται την ίδια μέρα, γιατί την επόμενή μέρα πανιάζει και οι μπανάνες μαυρίζουν.
- Τοποθετούμε σε μια τουρτιέρα τον έναν μαρεγκένιο δίσκο και γεμίζουμε όλη του την επιφάνεια με ψιλοκομμένες ροδέλες μπανάνας. Κατόπιν καλύπτουμε με σαντιγί.
- Πάνω από τη σαντιγί τοποθετούμε τον δεύτερο μαρεγκένιο δίσκο, άλλη μια στρώση μπανάνας και καλύπτουμε καλά με σαντιγί όλη την τούρτα γύρω γύρω.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ωρίτσες.
Η τούρτα αυτή καλό είναι να τρώγεται την ίδια μέρα, γιατί την επόμενή μέρα πανιάζει και οι μπανάνες μαυρίζουν.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...