ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ
Υλικά (για 8-10 άτομα):
- 825 γραμ. φρουτοσαλάτα κομπόστα
- όλο το σιρόπι της φρουτοσαλάτας
- 175 γραμ. παντεσπάνι
- 6 γραμ. κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
- 175 γραμ. σοκολάτα υγείας
- 2 κουταλιές της σούπας δυνατό μαύρο καφέ
- 450 ml κρέμα γάλακτος
- 3 αβγά
- τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα για
γαρνίρισμα
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
σαντιγί, παντεσπάνι, μαύρο, ρούμι, μαύρος, καφές, τούρτα, σοκολάτα, κουβερτούρα, φρουτοσαλάτα, φρούτα, γλυκό
Εκτέλεση:
- Στραγγίστε την φρουτοσαλάτα και
κρατήστε το σιρόπι. Βάλτε τη μισή ποσότητα της φρουτοσαλάτας σ'ένα
μεγάλο γυάλινο μπολ.
- Κόψτε το παντεσπάνι και βάλτε το στο μπολ. Αναμίξτε 6 κουταλιές
της σούπας απο το σιρόπι με το μισό ρούμι και ραντίστε το παντεσπάνι.
Κατόπιν προσθέστε την υπόλοιπη φρουτοσαλάτα.
- Βάλτε την σοκολάτα και τον καφέ σε ένα μπολ τοποθετημένο μέσα
σε ένα κατσαρολάκιμε βραστό νερό και αφήστε την σοκολάτα να
λιώσει.(Μην ανακατεύετε, σκληραίνει η σοκολάτα).
- Στη συνέχεια, ανακατέψτε μέσα σ'αυτό το υπόλοιπο ρούμι και 150
ml απο την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Μετά
προσθέστε έναν έναν τους κρόκους των αβγών συνεχίζοντας το
ανακάτεμα.
- Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν
μαρέγκα και ρίξτε την σιγά σιγά στο
μείγμα με την σοκολάτα.
- Ρίξτε το μείγμα αυτό στο μπολ με την φρουτοσαλάτα και βάλτε το
στο ψυγείο.
- Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (προαιρετικά με 2
κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μια πρέζα
βανίλια).
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...