Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία
- Λιώνετε όλη τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Χτυπάτε τα αβγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να
φουσκώσει και να ασπρίσει και προσθέτετε το κακάο, το νερό και το
ρούμι.
- Ρίχνετε το μείγμα της σοκολάτας αφού κρυώσει λίγο στο μείγμα
των αβγών και ανακατεύετε.
- Τέλος, προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα μπισκότα πτι μπερ
θρυμματισμένα και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το μείγμα σε μια σφαιρική φόρμα (μπορεί να είναι
σαλατιέρα ή άλλο μπολ) αφού την καλύψετε πρώτα με μια πλαστική
μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό.
- Το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
- Βγάζετε από τη φόρμα το γλυκό και αν θέλετε το καλύπτετε με
γλάσο σοκολάτας το οποίο θα ετοιμάσετε ως εξής: λιώνετε σε μπεν
μαρί 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα με μισό φλιτζάνι κρέμα
γάλακτος και 2 κουταλιές κονιάκ. Περιμένετε λίγο να κρυώσει το
μείγμα και το ρίχνετε πάνω από το γλυκό.
Καλή επιτυχία
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...