ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST

 

Υλικά:
  • 325 γραμ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 7 αβγά
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βαζάκι (300-350 γραμ.) κερασάκια μαρασκίνο κόκκινα, στραγγισμένα απ΄ το σιρόπι τους
  • 1 γάλα ζαχαρούχο κρύο
  • 1 βάζο κρέμα μόρφατ κρύα
  • 1 κουτί κρέμα alsatop φτιαγμένη σε σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα (100 γραμ.)
Για το σιρόπι:
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
  • το σιρόπι από τα κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση:
  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
  • Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύοντας με ένα κουτάλι (όχι μίξερ) ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και την καρυδόψιχα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (περίπου Νο 30) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
  • Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι και κρυώσει καλά, το κόβουμε ώστε να χωριστεί σε δύο δίσκους.
  • Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι ελαφρώς τα υλικά για το σιρόπι και περιχύνουμε με ένα κουτάλι προσεκτικά τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι.
  • Στο μεταξύ έχουμε ήδη στο ψυγείο φτιαγμένη την κρέμα: Χτυπάμε με το μίξερ καλά την κρέμα μόρφατ με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε την ήδη έτοιμη alsa top συνεχίζοντας το χτύπημα. Γίνεται αρκετή ποσότητα και χρειάζεται μεγάλο δοχείο για το χτύπημα.
  • Πάνω στη σιροπιασμένη βάση παντεσπανιού απλώνουμε λίγο λιγότερο από τη μισή κρέμα. Κόβουμε τα μισά μαρασκίνο (με μαχαίρι) σε κομματάκια και τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε από πάνω τον άλλο δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε προσεκτικά και αυτόν. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και προσπαθούμε να καλύψουμε και τα πλαϊνά της τούρτας.
  • Τρίβουμε την κουβερτούρα στον τρίφτη ή με υπομονή με το μαχαίρι ώστε να σχηματιστούν σαν φλούδες σοκολάτας και τη ρίχνουμε πάνω στην τούρτα. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα κερασάκια μαρασκίνο ολόκληρα.
  • Την αφήνουμε 4-5 ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ