ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ

 

Υλικά:
  • ½ κιλό φύλλο βηρυτού
  • 500 γραμ. καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
  • 500 γραμ. αμυγδαλόψιχα χοντροαλεσμένη
  • 150 γραμ. στραγάλια άσπρα αλεσμένα
  • 2- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 100 γραμ. ζάχαρη άσπρη
  • 150 ml κονιάκ ή Benedictine (καλύτερα το δεύτερο)
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι τριμμένη στο ψιλό μέρος του τρίφτη
  • 1 πακέτο βούτυρο τύπου Κερκύρας λιωμένο
  • έξτρα βούτυρο τύπου Κερκύρας λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Υλικά (για το σιρόπι):
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα στραγάλια, τη φρυγανιά, την κανέλα, τη ζάχαρη, το κονιάκ ή Benedictine, την πορτοκαλόφλουδα.
  • Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε ανά 2 φύλλα σε λωρίδες . Βουτυρώνουμε τις λωρίδες και βάζουμε λίγη γέμιση στην αρχή της λωρίδας. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ.
  • Τυλίγουμε τα μπακλαβδάκια και τα βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι.
  • Περιχύνουμε με το 1 πακέτο λιωμένο βούτυρο τύπου Κερκύρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  • Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε στα ζεστα μπακλαβαδάκια.
Καλή επιτυχία!

Σημείωση: Μπορείτε αντί για κονιάκ ή Benedictine, να βάλετε Grand Marnier.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ