ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΑΠΛΑ

 

Υλικά: (για περίπου 18 μπακλαβαδάκια)
  • 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα)
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
  • 2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα
  • 3 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • λίγο γαρύφαλο σκόνη
Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζανιού μέλι
  • 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 καρφιά γαρύφαλο
Εκτέλεση:
  • Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ.
  • Στρώνουμε ένα-ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας. Το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα μας.
  • Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα σε τρείς ίσες λουρίδες.
  • Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση πάνω στην άκρη της κάθε λουρίδας.
  • Τυλίγουμε τη λωρίδα τριγωνικά, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε τριγωνάκι με τη γέμιση κλεισμένη μέσα. (έτσι όπως τυλίγουν τη σημαία, λέει ο άντρας μου!).
  • Βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο (που καλύτερα να είναι μικρό για να μπούν στριμωχτά). Αφού επαναλάβουμε με όλες τις λουρίδες το ίδιο, βουτυρώνουμε με πινέλο τα τριγωνάκια αυτά από πάνω.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ως να χρυσοροδίσουν (κοιτάξτε τα να μην "αρπάξουν")! Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά του.
  • Αφαιρούμε τα καρφάκια γαρύφαλου και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Σημείωση: Καλύτερα να γίνει περισσότερο το σιρόπι και να περισσέψει παρά να σάς λείψει!
Καλή σας όρεξη.
Αγγέλα η Σαλονικιά.-

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ