ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΑΠΛΑ
Υλικά: (για περίπου 18 μπακλαβαδάκια)
- 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα)
- 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Κλειδιά
μπακλαβαδάκια, μπακλαβάς, μέλι, μελωμένα, σιροπιαστά, σοροπιαστά, καρύδια, γλυκό, γλυκά, ταψιού, κανέλα, σιρόπι, εύκολα, απλά
Για τη γέμιση:
Καλή σας όρεξη.
Αγγέλα η Σαλονικιά.-
- 2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα
- 3 κουτ.σούπας ζάχαρη
- λίγη κανέλα
- λίγο γαρύφαλο σκόνη
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1/4 φλυτζανιού μέλι
- 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
- 2 καρφιά γαρύφαλο
- Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ.
- Στρώνουμε ένα-ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας. Το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα μας.
- Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα σε τρείς ίσες λουρίδες.
- Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση πάνω στην άκρη της κάθε λουρίδας.
- Τυλίγουμε τη λωρίδα τριγωνικά, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε τριγωνάκι με τη γέμιση κλεισμένη μέσα. (έτσι όπως τυλίγουν τη σημαία, λέει ο άντρας μου!).
- Βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο (που καλύτερα να είναι μικρό για να μπούν στριμωχτά). Αφού επαναλάβουμε με όλες τις λουρίδες το ίδιο, βουτυρώνουμε με πινέλο τα τριγωνάκια αυτά από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ως να χρυσοροδίσουν (κοιτάξτε τα να μην "αρπάξουν")! Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά του.
- Αφαιρούμε τα καρφάκια γαρύφαλου και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη.
Αγγέλα η Σαλονικιά.-
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...